East: En asiatisk kokbok (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (45.1 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-10-20
Förlag
Modernista
ISBN
9789176459041

East: En asiatisk kokbok E-bok

(1 röst)
E-bok (PDF),  Svenska, 2017-10-20
109
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Läckert, spännande och inspirerande från en av Sveriges mest inflytelserika krogar genom tiderna

East: En asiatisk kokbok är en snygg och inspirerande kokbok och restaurangskildring full av läckra recept från en av Sveriges mest inflytelserika krogar genom tiderna.
När East slog upp sina dörrar på Stureplan i Stockholm för nästan tre decennier sedan var asiatisk mat fortfarande något exotiskt för de flesta svenskar. Easts grundare Peter Lindgren berättar hur allt började och skildrar vad som har hänt - och ätits - på den legendariska restaurangen sedan dess.
Från drinkar och smårätter till vietnamesiska crêpes och kycklingdumplings, från yakitoriskola till lime- och chilimarinerad hälleflundrafilé, och rader av färgrika, kreativa grönsaksrätter. Här finns också ett helt kapitel med Japansk hälsomat, såväl som avsnitt om musiken och inredningen på East. Allt är rikt illustrerat i fyrfärg, och recepten är utformade så att du inte behöver vara något proffs i köket för att åstadkomma smärre underverk hemma.

PETER LINDGREN, född 1957, grundade East 1989. Han har tillsammans med krögaren Erik Videgård skrivit Modern asiatisk mat [Bonniers, 1996] samt det asiatiska kapitlet i Bonniers stora kokbok [Bonniers, 2002].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Lindgren