Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (9.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-03-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113090177

Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år E-bok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-03-17

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Renjägarkvinnan på den skånska tundran blickar upp mot en gnistrande stjärnhimmel, tonårsflickan äter en portion hallon i darrande vetskap om att hon strax ska dränkas och den tyska trälpojken friköps och återförenas med sin gråtande mor.

Med sprudlande berättarglädje låter Jonathan Lindström den senaste arkeologiska och historiska forskningen förenas i en myllrande, engagerande och helt ny bild av Sverige under 14 000 år. I denna sammanhängande skildring av migrationer, kolonisationsprojekt, träluppror och tidigare okända bronsåldersriken, handelsvälden och stora slag får vi för första gången en verklig förståelse för historiens drivkrafter, och hur de verkar från forntid till idag. Enskilda människoöden varvas med rikens uppgångar och fall. Vi möter sveaköpmännen som på kamel tar sig till världsstaden Bagdad och den gutniske romveteranen Harkilar när han i sällskap av tjugo frustande krigare styr sitt roddarskepp över havet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vem ska man lita på?
    Jan Ollars, 29 april 2024

    Lindström är kunnig och en god berättare. Han delar med sig av fakta, funderingar och spekulationer. För järnålderns del kopplar han isländska sagor, Nestorskrönian, runstenar, eposet om Beowulf och nya arkeologiska fynd och kommer fram till omstridda slutsatser. Kritisk läsning krävs.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonathan Lindström